Добредојдовте на АГЕНС, веб страна и електронска продавница!
Немате ставки во вашата кошничка.
Close
Filters
Пребарување

ИКОНА Св.НИКОЛА

SKU: 352
Свети Никола, исто така е наречен Николај архиепископ Мирликиски е историски Христијански светец од 4 век од Ликија (дел од денешна Турција). Тој исто така е познат под името Никола Чудотворецот. Свети Никола е заштитник на морнарите, трговците,стрелците и децата. Во грчкиот фолклор, Свети Никола се опишува како “Господар на морето”. Православната црква го смета за еден од најголемите и најпочитуваните светци. Во Република Македонија празникот Свети Никола се слави на 19 декември. Опис на производот: Гравура на дрвенa основа Дим.: 20x14,5(cm)
1.200,00 ден
+ -
Затвори