Добредојдовте на АГЕНС, веб страна и електронска продавница!
Немате ставки во вашата кошничка.
Close
Filters
Пребарување

ИКОНА Св.Димитрија

SKU: 355
Свети Димитриј бил христијански маченик за кој се смета дека живеел во Солун во почетокот на 4. век. Во средновековието станал еден од најславените “воени” светители, и често се поврзува со Св. Георгиј. Неговиот ден се празнува на 8. Ноември. Најстарите записи за животот на Св. Димитриј доаѓаат од 9 век иако има слики за неговите чуда уште од 7 век. Во Македонија голем број цркви се посветени токму на Св. Димитриј. Опис на производот: Гравура на дрвенa основа Дим.: 20x14,5(cm)
$21.48
+ -
Затвори