Добредојдовте на АГЕНС, веб страна и електронска продавница!
Немате ставки во вашата кошничка.
Close
Filters
Пребарување

ИКОНА Св.ГОРГИ

SKU: 353
Свети Георги, Ѓорѓи или Ѓорѓија, е роден во Кападокија. Георги во својата дваесетта година го стекнал чинот трибун и како таков служел при царот Диоклецијан. Од љубов кон Господ Христос, Свети Георги без тешкотии оставил се заради својата љубов: чин, богатство, царски почести, пријатели и сиот свет. За оваа љубов Господ го наградил со венец на невенлива слава на небото и на земјата и со живот вечен во Своето Царство. Го дарувал со сила и власт да им помага на оние што го слават и призиваат неговото име во бедите и неволјите. Опис на производот: Гравура на дрвенa основа Дим.: 20x14,5(cm)
1.200,00 ден
+ -
Затвори