Добредојдовте на АГЕНС, веб страна и електронска продавница!
Немате ставки во вашата кошничка.
Close
Filters
Пребарување

ИКОНА Св.АРХАНГЕЛ

SKU: 354
Михаил Архангел споменат во Откровението во Стариот Завет. Претставен е како заповедник (војвода) на Господовата војска. Таму тој се јавува како “еден од првите кнезови” кој во привидението на Даниел му притекнува на помош на архангел Гаврил во борбата против ангелот на Персија, а опишан е и како застапник и бранител на Израел и “големиот кнез кој ги штити синовите на твојот (Даниеловиот) народ”. По талмудските преданија неговото име значи “како Ил (Бог)” или “Иловден”,”Илолик” (“Боговиден”,”Боголик” Опис на производот: Гравура на дрвенa основа Дим.: 20x14,5(см)
1.200,00 ден
+ -
Затвори