Добредојдовте на АГЕНС, веб страна и електронска продавница!
Немате ставки во вашата кошничка.
Close
Filters
Пребарување

ИКОНА Исус Христос

SKU: 350
Исус, 7-2 година пред новата ера до 26-36 од новата ера бил еврејски пророк и рабин од Назарет, кој многу Евреи го сметале за голем учител. По неговата смрт станал централна фигура во христијанството и важна фигура во другите религии. Муслиманите го сметаат за пророк, а христијаните за Месија и Син Божји, односно второто лице (ипостас) на Светото Тројство. Исто така се нарекува уште и Бог Слово (логос), кој поради спасувањето на човечкото општество од неговите гревови се “претвотил” и станал човек – Исус Христос. Опис на производот: Гравура на дрвена основа Дим.: 20x14,5(cm)
1.200,00 ден
+ -
Затвори