Добредојдовте на АГЕНС, веб страна и електронска продавница!
Немате ставки во вашата кошничка.
Close
Filters
Пребарување
Ексклузивни производи

Ракотворба во двојна рамка,ПАФТА 4 (комб.златна со сребрена боја)

Составен дел од облеката, најважен дел од појасот, се пафтите. Три елементи се во игра. Двата, сами по себе разделени, суптилно симболизирајќи крилја. Централниот дел го претставува соединувањето, како јадро на тајната на пафтите. А, тајната на македонската пафта лежи во поврзувањето. Штом еднаш ке биде сфатен нејзиниот концепт, ке се навлезе во анатомијата на традиционалното разбирање на поврзаноста на различните ентитети. Опис на производот: Ракотворба од месинг и никлован месинг во двојна рамка Дим.: 43х30,5(см)
€149,73

Ракотворба во двојна рамка,МАК.БРОШ - ПЕПЕРУТКА

Инспирирана од брош направен во техника на филигран, од раните 1900-ти, а откриен во педесетите години, така започнува приказната на нашата пеперутка. Таа веќе станала неприкосновена сопственост на секој што живеел на оваа почва. Накитот го носеле за разубавување, за заштита, за да се познае привилегираниот слој. За се ова, е создадена таа зашеметувачка и едноставна убавина меѓу кревките крилца. За се ова, со љубов, ја создаваме, одново, секогаш. Опис на производот: Ракотворба од месинг во двојна рамка Дим.: 37х30(см)
€66,01

Продажба на денот

Продажба на денот

€106,26
Отвори го производот
Крал на Македонија, освојувач на Персиската Империја, сметан за еден од најголемите воени гении на сите времиња. Син на Филип Втори и Олимпија, принцеза на соседниот Епир. Престолот го наследува на дваесет години, по смрта на неговиот татко, поведувајќи ја македонската армија и освојувајќи го поголемиот дел од тогаш познатиот свет. Македонија станала најголемата Империја од Европа до Индија. Владеел надмоќно и со цврста воља. Опис на производот: Ракотворба од месинг во двојна рамка Дим.: 42х35(см)
Најпродавани

СУВ ЖИГ 25 x 50 мм

Димензија на отисок: 25 x 50 мм
€79,86

Ракотворба во единечна рамка,МЕДАЛЈОН-Св.Николе

Украсувањето на носиите е стара традиција, особено на предниот дел на градите. Златниот медалјон од XIV век е пронајден на локалитетот Ѓуриште – Св. Николе. Овој раритетен вид со разиграна форма се поврзува со личноста на Марија Палеологова, на која најверојатно и припаѓал. На него има вкрстени скапоцени камења – алмандини и се вбројува во групата на луксузни накити од средниот век. Опис на производот: Ракотворба од месинг во единечна рамка Дим.: 23х22(см)
€44,60

Ракотворба во двојна рамка,МАК.БРОШ - ПЕПЕРУТКА

Инспирирана од брош направен во техника на филигран, од раните 1900-ти, а откриен во педесетите години, така започнува приказната на нашата пеперутка. Таа веќе станала неприкосновена сопственост на секој што живеел на оваа почва. Накитот го носеле за разубавување, за заштита, за да се познае привилегираниот слој. За се ова, е создадена таа зашеметувачка и едноставна убавина меѓу кревките крилца. За се ова, со љубов, ја создаваме, одново, секогаш. Опис на производот: Ракотворба од месинг во двојна рамка Дим.: 37х30(см)
€66,01

Ракотворба во двојна рамка,ПАНАГИЈА 1 (златна боја)

Едни од најраскошните примери на кујунџиски изработки за црквата се Панагиите. Златото има видно место во христијанската симболика. Тоа ја олицетворува божествената светлина, сонцето и вистината. Сјајот на златото симболизира вечност, т.е. го симболизира библискиот рај. Црвената боја како и златото значи божествена светлина, крвта на Исус, знак за воскресението и бесмртноста. Опис на производот: Ракотворба од месинг во двојна рамка Дим.: 37х30(см)
€70,84
Затвори